Kuchnia baru SomePlace Else w Krakowie


Kuchnia międzynarodowa to idealny kompan sportowych emocji. Zabierzemy Cię w prawdziwą kulinarną podróż dookoła globu. Pikantne potrawy dodadzą Ci sił w kibicowaniu ulubionym drużynom. Szczególnie polecamy:

· RAGING BULL - pikantne skrzydełka z kurczaka z sosem BBQ i serowym, podawany z warzywnymi paluszkami i domowymi frytkami

· DUO POINT - smażone paluszki kurczaka w panierce Panko z warzywnymi sajgonkami, serem Mozzarella w chrupiącej panierce serwowane z kwaśną śmietaną i słodkim sosem chilli

· TOM-YUM SOUP - pyszna zupa rybna tom-yum z grzybami mung, świeżą kolendrą i makaronem

· BEEF FAJITAS - marynowane wołowe paseczki, z papryką Jalapeños, cebulą, papryką, podawane na gorącym talerzu z dodatkiem tortilli, guacamole, kwaśnej śmietany i tartego sera

· SALMON SALAD - grillowany filet z łososia ze świeżymi liśćmi sałat, szpinakiem, cieciorką, awokado, ogórkiem, pomidorem koktajlowym i dressingiem limonkowo-koperkowym

· PORK RIBS - pieczone żeberka wieprzowe z sosem BBQ, podawane z pieczonym ziemniakiem, sałatką z sera feta i rzymskiej sałaty

· MUMBO JUMBO BURGER - soczysty, wołowy burger domowej roboty z frytkami, salsą pomidorowo-piklową i sałatką Coleslaw

· YE OLDE LONDON FISH'N'CHIPS - smażony filet z dorsza w chrupiącej panierce podawamny z frytkami i majonezem czosnkowym

· THE GOOD OLD PHILLY - smażone paski wołowiny zapiekane z serem, cebulą podawane z sosem czosnkowym, świeżymi liśćmi rukoli oraz chlebem Panini, frytkami i sałatką ogrodową

· EKLER - delikatny ekler z wyśmienitym kremem patisserie i sosem z czerwonej porzeczki