Kuchnia baru SomePlace Else w Krakowie


Kuchnia międzynarodowa to idealny kompan sportowych emocji. Pikantne potrawy dodadzą Ci sił w kibicowaniu ulubionym drużynom. Szczególnie polecamy:

  • WRAP DUCK - plasterki grillowanej piersi kaczki o aromacie anyżu z sałatką ze świeżych warzyw zawijane w tortille, cytrusowa konfitura z chilli
  • TEX MEX - Meksykańskazupa z wieprzowina i czarna fasolą. Tortilla
  • SWEET TIGER - chrupiaca sałata z dodatkiem grillowanych krewetek, pomidorków koktajlowych, rzodkiewki, słonecznika i liści rukoli, dressing mango-kolendrowy
  • T-ATANKA CHOP - grillowany T-bone z marynowanej wieprzowiny z masłem żubrówkowo-jabłkowym, ziemniak pieczony, sałatka ze świeżego ogórka i kwaśnej śmietany
  • SPE ROLLER - lokalne duszone zrazy wołowe z wędzonym boczkiem i ogórkami kiszonymi w naturalnym sosie.
    Kasza gryczana i sałatka z jarmużu z dresingiem miodowo-musztardowym
  • YE OLDE LONDON FISH'N'CHIPS - smażony filet z dorsza w chrupiącej panierce, podawany z frytkami i majonezem czosnkowym
  • THE GOOD OLD PHILLY - smażone paski wołowiny zapiekane z serem, cebulą i świeżymi liśćmi rukoli w chlebie Panini z sezamem i czarnuszką. Frytki i sałatka SPE
  • GOOD CHOICE - naleśniki na ciepło z nadzieniem z sera białego i rodzynek ze skórką pomarańczową. Jogurt grecki i cukier puder